Mästerkockens nyårsmeny
Mästerkocken Ida Bauhn presenterar en nyårsmeny med nordiska smaker i fokus. Förrätten består av ört- och ostgratinerade blåmusslor, följt av en…
Sammanfattning
- Ida Bauhn, mästerkock, har skapat en nyårsmeny med nordiska smaker.
- Menyn inleds med ört- och ostgratinerade blåmusslor, vars smör- och oströra gratineras före servering.
- Huvudrätten består av en tartar på sotad vildren entrecote, som blandas med glödbakad gulbeta och frasiga lökringar.
- Den ugnskokta torsken serveras med en gräddsås med rom och gräslök, ackompanjerad av vitlökssauterad spenat och duchessepotatis.
- Till varje rätt presenteras förslag på passande drycker, inklusive champagne, tysk pinot noir och sauvignon blanc.
- Varje recept i menyn är noggrant beskrivet med ingredienser och steg-för-steg-instruktioner för tillagning.
Innehåll
Mästerkocken Ida Bauhn presenterar en nyårsmeny med nordiska smaker i fokus. Förrätten består av ört- och ostgratinerade blåmusslor, följt av en vildrenstartar med glödbakad gulbeta och friterade lökringar. Huvudrätten är ugnskokt torsk med en gräddbaserad romsås, serverad tillsammans med vitlökssauterad spenat och smöriga duchessepotatistoppar. Bauhn kompletterar varje rätt med ett passande dryckesförslag för att förstärka smakupplevelsen under årets sista festmiddag.