Provsvar pekar ut tryffeln som misstänkt orsak till listeriautbrottet
Minst sex prover med tryffel från restaurangen Coco & Carmen uppvisade kraftigt förhöjda halter av oönskade ämnen. Resultaten har nu väckt oro gällande…
Sammanfattning
- Samtliga sex testade tryffelprover från restaurangen Coco & Carmen innehöll kraftigt förhöjda halter av föroreningar.
- Fallet med tryffeln hos Coco & Carmen har lett till en översyn av livsmedelskontrollrutinerna för att säkerställa att liknande händelser inte inträffar i framtiden.
- Experter menar att upptäckten understryker behovet av skärpta kontroller för livsmedel som importeras och serveras inom restaurangbranschen.
Innehåll
Minst sex prover med tryffel från restaurangen Coco & Carmen uppvisade kraftigt förhöjda halter av oönskade ämnen. Resultaten har nu väckt oro gällande livsmedelssäkerheten inom den svenska restaurangbranschen. Myndigheterna har inlett en utredning för att fastställa hur de höga halterna uppkommit och vilka åtgärder som snarast behöver vidtas. Händelsen belyser vikten av noggrann kontroll av livsmedel som serveras till allmänheten.