Smakpanelen korar bästa bubblet och chipsen till nyår
Nyhetsmorgons smakpanel, bestående av städexperten Marléne Eriksson, komikern Torbjörn Averås Skorup och mathistorikern Richard Tellström, med kocken Erik…
Sammanfattning
- Nyhetsmorgons smakpanel testade tre mousserande viner och tre lättsaltade chipssorter.
- Kocken Erik Videgård framhöll att lättsaltade chips är det bästa tilltugg till bubbel, snarare än kaviar eller löjrom.
- Champagne fick högst betyg bland bubblen, där Marléne Eriksson och Richard Tellström gav betyget fyra, medan Torbjörn Averås Skorup gav en tvåa.
- Bland chipsen fick Svenska Lantchips högst betyg från Torbjörn Averås Skorup och Marléne Eriksson med varsin fyra, medan Richard Tellström gav en tvåa.
- Den vinnande smakkombinationen blev det svenska bubblet Perlé tillsammans med Estrellas lättsaltade chips.
Innehåll
Nyhetsmorgons smakpanel, bestående av städexperten Marléne Eriksson, komikern Torbjörn Averås Skorup och mathistorikern Richard Tellström, med kocken Erik Videgård som testledare, korade den bästa kombinationen av bubbel och lättsaltade chips inför nyår. Trots att en champagne fick högst betyg bland bubblen och Svenska Lantchips bland chipsen, utsågs inte dessa som den bästa kombinationen. Istället kombinerade panelens favoriter det svenska bubblet Perlé från Helsingborg med Estrellas lättsaltade chips.