Nobeldebutanterna bjuder på svampsoppa, piggvar och slånbärssorbet

Årets Nobelmiddag, där 1 300 gäster deltar i Stadshuset i Stockholm, har presenterat sin meny. Kockarna Tommy Myllymäki och Pi Le, från den tvåstjärniga…

Sammanfattning

Innehåll

Årets Nobelmiddag, där 1 300 gäster deltar i Stadshuset i Stockholm, har presenterat sin meny. Kockarna Tommy Myllymäki och Pi Le, från den tvåstjärniga Michelin-restaurangen Aira, står bakom årets rätter. Menyn, som hölls hemlig fram till middagen, hämtar inspiration från både skogen och finare restaurangkök. Detta är första gången kockduon skapar Nobelmiddagen, och de har under året lagt stor vikt vid provlagning och logistik för att kunna servera en så stor mängd gäster. Fokus ligger på ingredienser som karljohansvamp, piggvar och svenska bär som slånbär och vilda hallon. Konditorn Frida Bäcke har för andra året i rad komponerat den komplexa efterrätten.

Läs hela artikeln på Korthet.se →