Lisa Magnusson: Den nya gifttrenden bland unga är så himla gullig
En ny undersökning från 2025-12-17 visar att en klar majoritet, 56 procent av Sveriges restauranggäster, helst dricker läsk eller vatten till maten.…
Sammanfattning
- 56 procent av de svenska restauranggästerna föredrar läsk eller vatten till maten enligt en undersökning från 2025-12-17.
- Stjärnkocken Niklas Ekstedt observerar en extremt hög konsumtion av alkoholfria drycker på sin restaurang.
- Bland unga vuxna, i åldersgruppen 18 till 29 år, väljer nästan hälften oftast läsk till sin måltid.
- Ledaren Lisa Magnusson diskuterar de ändrade vanorna kring dryckesval på restaurangerna.
- Denna förändring i preferenser har potential att påverka restaurangbranschens utbud och marknadsföring av drycker.
Innehåll
En ny undersökning från 2025-12-17 visar att en klar majoritet, 56 procent av Sveriges restauranggäster, helst dricker läsk eller vatten till maten. Stjärnkocken Niklas Ekstedt bekräftar trenden och uppger att "det går åt helt sjuka mängder här" på hans restaurang. Särskilt framträdande är trenden bland unga vuxna, där nästan hälften av de mellan 18 och 29 år oftast väljer läsk. Ledaren Lisa Magnusson bidrar till debatten om dryckesval, vilket speglar en betydande förändring i svenska restaurangvanor.