Därför har kockarna så höga hattar under Nobelfesten
Kockarnas höga hattar under Nobelfesten väckte nyfikenhet bland Expressens läsare, som ställde frågan till vett- och etikettexperten Edward Blom under en…
Sammanfattning
- Kockarnas höga hattar under Nobelfesten symboliserar deras hierarkiska position i köket.
- Ju högre hatt, desto högre rang har kocken, vilket underlättar igenkänning på avstånd.
- Edward Blom, Expressens vett- och etikettexpert, svarade på frågan under en chatt med läsarna.
- Tommy Myllymäki och Pi Le, Nobelfest-kockarna, bar de höga hattarna.
- Blom gav även råd om hur man hanterar rödvinsfläckar med en vit krita.
- Experten kommenterade även årets Nobelmeny och Donald Trumps potentiella etikettsproblem.
Innehåll
Kockarnas höga hattar under Nobelfesten väckte nyfikenhet bland Expressens läsare, som ställde frågan till vett- och etikettexperten Edward Blom under en chatt. Blom förklarade att hattarnas höjd historiskt markerade kockens position i kökshierarkin, vilket gjorde det lätt att identifiera de högst uppsatta kockarna på avstånd. Denna tradition lever kvar som en symbol för status och synlighet i köket. Bland andra frågor svarade Blom även på etikett kring snusning, rökning och hur man hanterar rödvinsspill på festen.