Flera anmärkningar på Myllymäkis lyxkrog – nu gör de Nobelmiddagen

Stjärnkockarna Tommy Myllymäki och Pi Le, från den Michelinkrönta restaurangen Aira, ansvarar för menyn vid årets Nobelbankett. Trots det prestigefyllda…

Sammanfattning

Innehåll

Stjärnkockarna Tommy Myllymäki och Pi Le, från den Michelinkrönta restaurangen Aira, ansvarar för menyn vid årets Nobelbankett. Trots det prestigefyllda uppdraget har Airas verksamhet uppmärksammats för flera anmärkningar. Miljöförvaltningen har vid flera tillfällen konstaterat brister i livsmedelshanteringen, bland annat efter att gäster blivit magsjuka. Restaurangen har också haft problem med att uppvisa korrekt spårbarhet för råvaror och säkerhetsrutiner för livsmedelsberedning. Utöver livsmedelsproblemen har Arbetsmiljöverket funnit brister i Airas arbetsmiljöarbete, särskilt gällande rutiner och riskbedömningar för minderåriga anställda. Aira uppger dock att de flesta avvikelser har åtgärdats.

Läs hela artikeln på Korthet.se →