Jens Linder: Planera för plats för det söta
Jens Linder påpekar att dagens höga sockerkonsumtion minskar njutningen av desserter och uppmanar till genomtänkt planering för det söta. Enligt Linder är…
Sammanfattning
- Jens Linder konstaterar att slentriansötma och otillräcklig tid för aptiten att återhämta sig minskar njutningen av desserter.
- Linder rekommenderar att aptiten ska få återkomma efter varmrätten för att efterrätten ska kunna avnjutas fullt ut.
- En stor del av den processade maten innehåller socker, vilket bidrar till en ökad sockerkonsumtion globalt.
- Enligt Jens Linder blir obegränsad tillgång till sötsaker mindre njutbar i längden.
- Jens Linder förespråkar att man ska hoppa över vardagssötma och istället spara det till helger och festligheter.
Innehåll
Jens Linder påpekar att dagens höga sockerkonsumtion minskar njutningen av desserter och uppmanar till genomtänkt planering för det söta. Enligt Linder är det viktigt att ge aptiten tid att återvända efter varmrätten för att uppskatta efterrätten fullt ut och undvika för stor mättnad. Han rekommenderar också att avstå från vardagssött för att maximera festliga efterrättsupplevelser, vilket stödjer kostexperternas syn på sockerkonsumtionens nackdelar.