Svenskarna fortsätter kasta mat i soporna
I Sverige slängs enorma mängder mat. Årligen transmitteras 88 miljoner ton livsmedelsavfall, där hushållen står för 70 procent. Varje svensk individ är…
Sammanfattning
- Totalt produceras 88 miljoner ton livsmedelsavfall i Sverige årligen.
- Hushållens andel av det totala livsmedelsavfallet uppgår till 70 procent.
- Varje person slänger i genomsnitt 16 kilo mat som kunde ha ätits.
- Utöver detta slängs ytterligare 45 kilo annat livsmedelsavfall per person.
- Denna omfattning av matsvinn understryker en stor utmaning för Sveriges miljö- och hållbarhetsmål.
Innehåll
I Sverige slängs enorma mängder mat. Årligen transmitteras 88 miljoner ton livsmedelsavfall, där hushållen står för 70 procent. Varje svensk individ är ansvarig för 16 kilo mat som hade kunnat ätas, utöver ytterligare 45 kilo annat livsmedelsavfall. Detta kastar ljus över en betydande utmaning i landets hållbarhetsarbete.